Heb jij ook weleens geen zin om naar je werk te gaan? In dit bericht geef ik meerdere tips en inzicht over hoe je dit wel gaat doen en vaker zin hebt om te gaan werken. Dus dit draait allemaal om werk positiviteit.

Iedereen is er wel mee eens als ik zeg dat werk af en toe echt niet leuk meer is. Hoe zou je eigenlijk werken leuker kunnen maken?

Laten we eens gaan kijken naar de positieve kant van werken:

Je verdient geld, je bent een stapje dichter bij je toekomst, je kunt leukere dingen halen, je praat met collega’s, je leert steeds meer over onze samenleving en je kan heerlijk je hoofd even leeg maken. Natuurlijk ligt dit er wel aan met wat voor werk je hebt, als je op dit moment in de zorg werkt kan ik me inderdaad voorstellen dat werk even niet zo leuk meer is. De grootse oplossing is om je positief in te stellen, je redt levens en je helpt mensen.

 Hoe kan je het beste ontspannen van werk?

Ga een stukje lopen met degene die jij het leukste vindt, ga sporten, ga lekker eten of doe wat gezelligs met je vrienden/gezin/familie. In deze tijd lijkt dat heel moeilijk, maar daar zijn verschillende oplossingen voor.

Ook nog iets heel belangrijks bij werk zijn je collega’s, niet alle collega’s vind je waarschijnlijk geweldig. Maar toch moet je elke collega met respect behandelen, als je dat doet respecteren ze jou uiteindelijk ook meer. Soms is het lastiger dan het lijkt, maar in mijn ogen is het heel simpel mensen geven namelijk om je of niet.

Als je uiteindelijk de rust en respect voor je collega’s hebt, moet werken al een stuk minder zwaar zijn dan het lijkt. Ik weet dat jullie het allemaal in jullie hebben! Zet nog even door, voor je het weet ben je met pensioen. Daarom is werk positiviteit zo belangrijk.

What to do when you have more work than you can manage