Heb jij ook weleens dat je heel graag wilt sporten, maar dat je geen motivatie genoeg hebt om uiteindelijk te gaan sporten? Dat is heel normaal, sommige mensen pakken het makkelijker op dan anderen. Daarom deel ik graag mijn tips en tricks met jou in dit blogbericht.

Hoe komt het dat mijn sport motivatie er niet is?

Meestal komt dit doordat je sporten niet zo leuk vindt, of je kiest de verkeerde oefeningen die je niet zo leuk vindt. Het kan ook zijn dat je het te simpel vindt, zoek dan naar een betere uitdaging met zwaardere gewichten, sneller hardlopen, langer hardlopen, etc. Weet je niet wat voor oefeningen je moet doen? Onderaan dit blogbericht zet ik een linkje naar een paar goeie oefeningen!

Hoe pak ik mijn motivatie weer op?

Ik denk als je je motivatie terug wilt, dat je eigenlijk moet kijken wat voor positieve werking het heeft. Zoals je wordt er sterker van of je wordt er dunner van. Iedereen heeft verschillende positieve werkingen met sport. Bij de meeste is de motivatie terug als je na 1x sporten gelijk resultaat voelt of ziet. Ook is het heel gezond om te sporten, het helpt je spieren en je botten om sterker te worden.

Tips om sport motivatie te krijgen:

  • Ga opzoek naar leuke oefeningen;
  • Zoek de positieve dingen van sporten op;
  • Ga sporten met vrienden;
  • Of ga lekker sporten met een lekker muziekje op!

Voor mij werkt de laatste oplossing het beste, dat komt omdat ik echt niet zonder muziek kan. Als je niet weet wat het beste bij jou werkt, probeer dan al deze tips uit!

Zie hier een paar leuke oefeningen: https://my-blogger.nl/loeskrops/fit-blijven-tijdens-de-coronatijd-doe-je-met-deze-work-out-oefeningen/