Heb jij ook weleens dat jij je meer wilt inzetten voor school, maar je dat gewoon helemaal niet lukt? Je hoeft je niet te schamen daarvoor, iedereen heeft dat helaas wel. Daarom haalt niet iedereen het examen of moet het jaar opnieuw doen. In deze blogbericht vertel ik je meer over hoe je meer motivatie kunt krijgen voor school.

Hoe ging school bij mij?

In klas 1 en 2 was het leren en het inzetten voor school nog heel makkelijk, dat kwam vooral doordat ik geen vrienden had en niets anders deed dan leren. In klas 3 en 4 werd dit wat lastiger ik had namelijk een hele nieuwe klas en meer vrienden dan de vorige jaren. Het was voor mij lastig om vrienden op te zeggen om te gaan leren, maar uiteindelijk ben ik me gaan verdiepen in wie zijn nou de vrienden die ik moet behouden en wie niet. Zelfs toen ik net nieuw was op een school ging ik me verdiepen in school postivity.

Wat gebeurt er als je school niet afmaakt?

Je hebt minder kans op een goeie baan, je kwaliteiten gaan omlaag. Ook heb je minder mensen om mee te praten. Daarom raad ik je zeker aan om in ieder geval een opleiding af te ronden. Ik vind daarom school postivity heel belangrijk, je houd leren en school leuk en interessant.

Hoe maak je leren en school leuker?

Onderaan dit blogbericht heb ik een aantal tips geschreven over hoe je leren en vrienden gezamenlijk kunt doen, maar niet iedereen wilt leren, zoek daarvoor de juiste mensen voor want niet leren is geen optie meer. Als je namelijk iets wilt bereiken in het leven, moet je school goed af kunnen maken. Maar niet iedereen maakt school af. Maar de meeste die het niet afmaken komen nergens, je hebt wel een paar mensen die er wel komen maar ik vind dat vooral geluk.

Hoe maak je leren en school interessanter?

Gebruik veel kleurtjes, dit helpt bij het leren en focussen. Een van de makkelijkste dingen om te doen is een samenvatting schrijven en geef de moeilijke woorden of zinnen een leuk kleurtje. Per kleur kan je aangeven hoe moeilijk je het vindt. Zo weet je precies waar je extra aandacht aan moet besteden.

Hier zijn een aantal tips om vrienden en leren gezamenlijk te kunnen doen:

1. Ga met je vrienden leren;

2. Maak kaartjes met de begrippen en de betekenissen en overhoor elkaar;

3. Neem onder het leren lekker pauzes als jullie goed bezig zijn;

4. Overhoor bijvoorbeeld 5 begrippen en als hij/zij die goed heeft stel je een persoonlijke vraag.

Lees ook deze blogs: