Voel je je soms ook zo slecht over jezelf? ‘Komt dat eigenlijk door jezelf of anderen?’ Stel jezelf die vraag. Ik weet dat het af en toe moeilijk is om na te denken, maar voor je persoonlijke groei is dit heel belangrijk.

In het algemeen komt dit vooral door jezelf. Je gaat negatief over jezelf denken, daardoor gaan anderen je ook negatief zien.
Bijvoorbeeld je vind jezelf lelijk, dan straal je dat uit naar anderen. Dan loop je bijvoorbeeld door de gang en mensen kijken je aan en ze zien meteen aan je dat je jezelf lelijk vindt. Andersom is dat ook zoals je jezelf knap vindt, gaan anderen dat ook snel zien. Dus als je jezelf lelijk vindt, gaan andere mensen daar gebruik van maken.

De belangrijkste manier om jezelf goed te voelen, is als je jezelf positief neer kunt zetten. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik geloof als je je er echt voor inzet dat dit moet lukken. Hierbij wil ik je heel graag meehelpen, maar dan moet je jezelf daar ook voor inzetten.
Waarom denk je eigenlijk zo negatief over jezelf? Komt het omdat je anderen negatief over jou hebben horen zeggen? Ik wil in ieder geval even tegen je zeggen dat je er niet alleen voor staat, je mag zijn wie je wilt zijn de leukste versie van jezelf ben jij!

Mensen denken vaak dat anderen bijvoorbeeld zich onzeker voelen, terwijl ze dat niet zijn dat komt omdat ze zelf van binnen op dat moment onzeker zijn.
Toen ik op de basisschool zat, zette ik mezelf neer alsof ik overal goed in was. Veel kinderen in mijn klas mochten mij daardoor niet, als ik die mensen nu opnieuw zou vragen wat ze van mij vinden zeggen ze wel wat anders.

Ik ga elke week een opdracht voor je verzinnen, zodat je kunt nadenken over hoe je over jezelf denkt en hoe je positiever kunt gaan denken. Zoals ‘Op welke 3 activiteiten van afgelopen week mag je trots op zijn?’. Denk hierbij aan je inzet, kleding, cijfers, gedrag, etc. Daarvoor kun je anoniem of persoonlijk contact met mij opnemen (zie onder in deze pagina).

Jij bent diegene die de eerste stap moet zetten, niemand anders doet dat voor jou!

Onder in deze pagina kun je contact met mij opnemen als je dat zelf wilt natuurlijk! Ik sta open om iedereen te helpen, vooral omdat ik zelf ook aardig wat negativiteit over me heen heb gehad en het laat me beter voelen.