Heb je weleens dat je naar de spiegel kijkt en denkt, bah wat heb ik een lelijk lichaam of ik wou dat ik dunner was. In deze blog ga ik je laten lezen dat dat helemaal niet hoeft, je bent perfect zoals je bent je moet je goed voelen met hoe jij er uitziet.

Iedereen heeft wel moeite met zijn of haar lichaam, sommigen laten het minder merken dan de ander. Je vindt waarschijnlijk je lichaam nooit goed genoeg, of je vergelijkt jezelf met anderen maar ik vertel je dit, Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent, of hoe je er uitziet. Er is altijd een reden waarom je er zo uitziet, je hebt waarschijnlijk een heel laag zelfbeeld en dit blijf je zelf zien als je dit niet veranderd.

Mensen hebben pas recht om een mening over je te hebben, als je een mening over jezelf hebt. Als jij je bijvoorbeeld dik vindt ga je dat ook uiten naar anderen, nu hebben ze een reden om jou anders/apart te vinden.
Er zijn mensen die je accepteren zoals je bent, veel mensen vergeten dit. Ik bedoel kijk naar je vrienden, die vinden jou ook leuk zoals je bent en als ze dat niet denken, ‘waarom ga je dan met ze om?’.

Maar waarom schaamt iedereen zich eigenlijk voor hun eigen lichaam? Iedereen heeft toch wel vetjes, er is niets bijzonders aan ze het is gewoon menselijk. Ik bedoel niet iedereen hoeft dun te zijn, dan zou de wereld wel heel saai zijn. Je droomman/droomvrouw komt vanzelf wel, die vinden jou leuk zoals je bent. Niemand zou dat moeten willen veranderen.

Het belangrijkste is dat jij je goed voelt, ik bedoel iedereen houdt toch wel van lekker eten? Als jij je daar goed bij voelt, waarom zou je er dan mee stoppen. Als je je echt super slecht voelt met hoe je er uitziet, doe er dan iets aan. Het is heel moeilijk om af te vallen, maar als je je er echt 100% voor in zet dan zou het heel makkelijk moeten zijn.

Ik heb ook altijd willen afvallen, maar elke keer dat ik afgevallen was voelde ik me slechter dan dat ik op mijn normale gewicht zat. Afvallen is niet alleen een kwestie van goed eten of sporten, je moet ook je hoofd leeg hebben en je lekker in je vel voelen.