Fashion postivity

Gemaakt door: Rosanne Beks.

 

Deze blog is geschreven voor kleding doneren aan een goed doel |www.cliniclowns.nl |

Heb jij ook wel eens een dag dat je voor de spiegel staat en denkt, ‘waarom kan ik me niet leuk aankleden?’ In deze nieuwe blog vertel ik je alles over hoe je je goed kan voelen in de kleding dat je draagt, zonder dat andere mensen er wat van gaan vinden. (Op het einde staat een goed doel, vergeet die niet even door te lezen!).

 

Het grootste probleem voor pubers is het stijlen van je eigen kleding, wat doe je aan naar school/opa en oma/verjaardagen/kerstdiners? Hoe lijk je populair/schattig/stoer? Hoor je er wel bij als je wat anders draagt dan de rest? Gaan ze je accepteren zoals je zijn?

Er zijn ook kinderen die helemaal geen geld hebben voor leuke kleding, ze lopen in stukken stof of alleen in hun ondergoed. Hoe zou jij je voelen als je dit moest meemaken? Daarom heb ik ervoor gekozen om geld en/of kleding op te halen voor een goed doel, zodat deze kinderen ook leuke kleren kunnen hebben.

Wat nou als ik je vertel dat het alleen draait over de kleding waar JIJ je goed in voelt? Als jij je comfortabel voelt in de kleding dat je draagt zien mensen dat ook en gaan hun het ook mooi vinden. Hoe simpel ik het ook zeg, het blijft lastig. Je hebt ook mensen die natuurlijk alsnog je stijl helemaal niets vinden en dat laten ze dan meestal ook merken.

Er zijn altijd wel mensen die je niet accepteren in de kleren dat jij draagt, maar als je je er zelf comfortabel in voelt waarom zou je het dan niet dragen? Het is toch ook saai als iedereen zou dragen wat iedereen mooi zou vinden? Bestaat dat wel? Iedereen heeft een andere kledingstijl dus er zitten altijd wel mensen tussen die jouw stijl niet zo mooi vinden. Maar wat doe je eraan?

Ik denk dat je het wel eens bent met me dat je gewoon moet dragen wat je wilt, maar je vindt het vast moeilijk om dit te doen. Vraag anders de mening van je vrienden en/of ouders. Zij weten namelijk wie jij echt bent, dus hebben zij de beste mening voor je klaarliggen. Als zij geen eerlijke mening durven te geven, dan zijn ze ook geen goeie vrienden of familie.

Ik heb ook nog andere blogs geschreven bijvoorbeeld mind postivity en body postivity, als u deze ook wilt lezen moet u naar mijn blogs gaan (deze kan je vinden onder het kopje blogs).

Ik ga ruim vóór kerst nog een blog maken met kleding tips om te dragen! Dus blijf up-to-date als je die wilt lezen/ nodig hebt!

 

Met deze blog wil ik het ook mogelijk maken voor kinderen die geen leuke kleren kunnen kopen, dat ze toch het geld krijgen om te kunnen dragen wat ze willen dragen. Het zou heel fijn als je hieraan mee zou willen doen, al is het 1,- als niemand zelfs niet 1,- of minder over heeft voor kinderen in arme landen weet ik het ook niet meer :P.

Of je kan oude kleding dat je niet meer past of niet meer draagt opsturen naar deze stichting, zelfs hier hebben ze heel veel aan.

Je hebt ook de mogelijkheid om deze blog naar al je vrienden en familie te sturen, daarin zitten vast een paar mensen die wat over hebben voor dit goeie doel.

Deze actie is mogelijk tot 4 april 2021 (kleding kan je altijd naar dit doel opsturen).

Alvast bedankt namens deze kinderen en natuurlijk van mij!