VMBO Keuzegids

De Friese poort, één van Nederlands beste MBO scholen begint in augustus weer met les geven aan jonge, hongerige, ondernemende en ambitieuze leerlingen. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan, en waar liggen hun interesses. Ik leg het je uit in de komende alinea.

Over Friese Poort

Mijn naam is Joost Alberda, ik zit op het Friese Poort waar ik de opleiding commercieel medewerker. Tijdens het eerste jaar van mijn studie leer ik de basis van hoe je een website moet inrichten, een markt onderzoek moet uitvoeren, verbeter ik mijn Nederlands en Engelse vocabulair en doe werkervaring op binnen een commercieel bedrijf.

 Doordat je in het basisjaar een beetje kan proeven van de verschillende richtingen (e-commerce en marketing) kom je erachter wat je nou precies leuk vindt. Zo maak je in het tweede jaar zeker een goede keuze voor de vervolgopleiding. Het nadeel van de opleiding is dat je soms grote opdrachten krijgt waar je niet gelijk het nut van inziet. Maar hè, dat is op elke opleiding zo.

Ben jij opzoek naar een opleiding waar je kennis en ervaring opdoet, of een goede basis voor een vervolgopleiding? Dan is commericeel medewerker de opleiding die jij zoekt.