Enchilada

Hallo en welkom bij de eerste blog op mijn website Zamerichaps. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je in een paar eenvoudige stappen de lekkerste gerechten uit het zuiden bij u op de keukentafel hebt liggen. Laten we beginnen!

Enchilada’s, Het gerecht dat net zo kenmerkend is voor Mexico als een Adelaar met de Verenigde Staten. Een mix vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten dat wordt gerold in een maïstortilla. Het is ontstaan in het begin van de veertiende eeuw als een boeren gerecht. Toen een paar eeuwen later de Spanjaarden binnen vielen werd het gerecht ook in Europa geïntroduceerd, waar het gerecht erg in de smaak viel. Daarna zijn er vele variaties van het gerecht ontstaan, maar vandaag behandel ik het klassieke gerecht uit het midden van Mexico.

Benodigdheden

350 gr kipfilet

1 ui

2 tenen knoflook

100 gr geraspte kaas

4-5 wraps

2 paprika’s (bijv. een rode en een gele)

400 gr tomatenblokjes

3 tl Mexicaanse kruiden

gebakken uitjes

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de kipfilet, ui, knoflook en paprika in stukjes. Breng de kip op smaak met Mexicaanse kruiden. Giet een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kip rondom bruin. Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten. Daarna kunnen de tomatenblokjes erbij en wat extra Mexicaanse kruiden. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit. Haal de wraps lichtjes door de saus. Schep 2-3 eetlepels van het kipmengsel op een wrap. Strooi wat geraspte kaas er overheen. Rol de wrap op en leg hem in een ingevette ovenschaal. Maak op deze manier de rest van de wraps. Strooi wat geraspte kaas over de bovenkant van de wraps. Zet de enchiladas met kip 15 minuten in de oven en serveer met wat gebakken uitjes er overheen. Ik adviseer om een glas melk aan uw gasten aan te bieden, het gerecht kan namelijk als nogal pittig ervaren worden.

Bedankt voor het volgen van mijn recept. Ik zie u graag terug bij mijn volgende blog. Eet smakelijk!

Name Goes Here