Soorten mountainbikes

Er zijn natuurlijk heel veel soorten verschillende mountainbikes. Er zijn verschillen in merk, soorten frames, soorten banden en nog veel meer. Als je een winkel binnen loopt om een mountainbike te komen staan er veel verschillende prijsklasse als je een beginner bent in de mountainbike wereld dan is het natuurlijk handig als je een beetje een instapmodel koopt.

Beginners mountainbikes

Er zijn ook veel merken waarin je kan kiezen. Een bekend merk die vooral bekend staat om de goedkope fietsen is Cube. Cube heeft veel mountainbike die in een goede prijsklasse liggen voor een beginner en daarna. Of terwijl niet te duur en een mountainbike waarmee je kan ondervinden of je de sport leuk vind. Als je een instapmodel koopt heb je natuurlijk wel een mindere vering en remmen maar om de sport te leren kennen is dat wel handig. De mountainbikes waar je hier mee te maken hebt zijn 400 tot 1000 euro.

Midden mountainbikes

Als je  bijvoorbeeld voor je 2de mountainbike gaat dan ga je meer in detail kijken van wat wil je zoals betere vering en dat je sneller schaken als je aan het fietsen bent. Natuurlijk stijgt de prijsklasse wel maar als U die fiets heeft gekocht dan voelt U het verschil direct dat het makkelijker fiets en dat je sneller kan schakelen en nog meer. Een goed merk voor de midden fietsen is bijvoorbeeld het merk trek. Trek is een merk wat een beetje in de middenmoot zit qua prijsklasse. Voor een mountainbike van de middenmoot betaal je ongeveer 1000 tot 1600 euro.

Beste mountainbikes

Wanneer je nog een betere mountainbike wilt dan kom je bij de beste mountainbikes. Dat zijn U bijvoorbeeld een mountainbike koopt met maar 1 voorblad en 24 achterbladen. Zulke fietsen zijn sinds 2019 steeds populairder en natuurlijk ook beter als fietsen met meerdere voorbladen. Het is beter, omdat het lang duurt voordat het voorblad schakelt en dat het kort duurt dat het achterblad schakelt. Dus als U een mountainbike wilt met het ultieme schakel systeem dan is dit wel wat voor U. Verder krijg je bij de beste mountainbike natuurlijk ook de beste remmen. Qua prijs is het 1600 tot 2500 euro.