Wat is een Esports coach?

Naast de spelers in een esports team, heb je management en een coach. Dit artikel gaan we ons verdiepen in de taken en brede wereld van een coach. Waar houdt een coach zich mee bezig? Vaak focust een coach zich op het verbeteren van het gespeelde spel. Maar in vele gevallen kan een coach ook helpen met de mentaliteit van de spelers, gezondheid en nog veel meer! Als je op hoog niveau kan coachen, is een Esports coach ook gewoon een betaalde baan.

De coach en de manager

De coach werkt voornamelijk dichtbij de spelers en de manager. Samen met de manager werken zij het wedstrijdschema bij en letten ze op eventuele roster move/change. Een roster move is simpelweg het vervangen van een speler voor een andere speler die jij denkt beter in het team te passen.

Hoe kan ik gecoached worden?

Zoals jullie al weten, heb je heel veel verschillende spellen met een Esports kant. Elk spel heeft zo zijn eigen team, met zijn eigen coach. Op het internet zijn er veel verschillende websites of Discord servers (Skype voor gamers) waar je coaching kan kopen. Dit houdt in dat je voor een bepaald bedrag een aantal uur naar jouw eigen gameplay gaat kijken met een professionele coach. Deze coach geeft jou dan verbeterpunten en stelt eventueel een trainingsprogramma voor jou op om in een bepaald aspect van het spel beter te worden.

Een paar voorbeelden van deze coaching websites zijn als volgt:

GamersRdy Home

https://metafy.gg/

https://bettergamer.com/

Zoek jij coaching voor een bepaald spel, maar weet je niet waar? Check een van de websites hierboven!