Serious Request is bijna weer van start! En daarom lijkt het mij een leuk idee om mee te helpen met het inzamelen van geld om te doneren aan het goede doel door middel van Genshin Impact.

 

Wat is Serious Request?

Serious Request is een event die jaarlijks plaatsvindt van 18 december tot en met 24 december en al bestaat sinds 2004. Het doel is om geld in te zamelen voor het goede doel; 2004 tot 2010 hebben ze geld ingezameld voor het Rode Kruis, en vanaf dit jaar (2021) verzamelen ze geld voor het Wereld Natuur Fonds.

Enkele DJ’s worden in het glazen huis opgesloten voor vijf tot zes dagen. In die dagen eten ze amper en spelen ze dag en nacht nummers af waar voor betaald wordt. Mensen kunnen nummers verzoeken en betalen hiervoor; op deze manier wordt het geld ingezameld. Vaak komen er ook bekende gasten langs om te praten en live muziek te spelen. Het glazen huis verplaatst elk jaar van locatie en de nummers zijn te horen op radio NPO 3FM. Dit jaar zijn de vier DJ’s die in het glazen huis opgesloten worden: Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Jansen.

Van 2004 tot en met 2014 hebben ze maar liefst € 151.791.508 euro opbrengst gemaakt, en van 2014 tot en met 2020 € 105.594.908 euro. De overheid heeft afgesproken om zelf het dubbele van het ingezamedelde geld te doneren. 

Mijn plan

Het lijkt mij een leuk idee om Genshin Impact te gebruiken als een idee om geld in te zamelen voor Serious Request. Op mijn Twitch account zal ik streamen voor 24 uur en Genshin Impact spelen. In deze tijd kunnen mensen zowel geld doneren voor een mediashare; een manier om een video naar mij te sturen zodat ik erop kan reageren, of geld doneren zodat ik pulls moet gaan doen op de banners in Genshin Impact. Het geld dat ingezameld wordt zal ik vervolgens doneren naar Serious Request.

 

Hopelijk komen er genoeg mensen bij de stream en zullen we het gezellig maken. Zelf kijk er al naar uit!

Als je geïnteresserd bent in mijn stream kom dan zeker even kijken op mijn Twitch account: ASandboxy

Voor meer informatie over Serious Request, ga naar de website van radio NPO3!

Uitgelichte foto bron: https://www.radiofreak.nl/3fm-serious-request-2021-in-actie-tegen-klimaatverandering/