Het is weer zover, we zijn nu bij de tweede helft van update 2.3. Genshin Impact update 2.3 ging van start op 24 november 2021 met het eerste gedeelte genaamd ”Shadow Amidst Snowstorms”. De tweede helft was uitgekomen op 14 december 2021.

Banners

MiHoYo heeft een nieuw banner systeem bedacht om sneller de reruns van characters te doen. De eerste helft van update 2.3 bestond uit twee 5-star reruns: Albedo en Eula. Op beide banners waren de 4-stars Bennett, Rosaria en Noelle. De pity die opgebouwd wordt zijn op beide banners hetzelfde; wish je op Eula’s banner dan wordt die wish ook mee geteld op Albedo’s banner. Door dit nieuwe systeem wordt er ook verwacht dat de banners voor aanstaande updates ook zullen bestaan uit meerdere 5-star reruns. Voor de eerste helft zijn de 5 star weapons de Song of Broken Pines en de Freedom sworn.

Voor de tweede helft van deze update komt de nieuwe 5-star Arataki Itto. Een geo claymore character die een oni is. De 4-stars voor deze banner zijn Xiangling, Barbara en de nieuwe 4-star geo bow character Gorou. Voor de tweede helft zijn de 5 star weapons de Skywars Harp en een nieuwe claymore (Itto’s wapen):  Redhorn Stonetresher

 

Shadow Amidst Snowstorm story

In het eerste gedeelte van de update gaan wij weer terug naar Dragonspine opzoek naar Albedo. De Adventures Guild heeft alleen eerst onze hulp nodig; zij hosten een ‘survival training guide’ voor nieuwe mensen in de Guild. Ze hebben alleen niet genoeg trainers en vragen of wij eventueel kunnen invallen als dat nodig is. We komen Amber en Eula tegen die daar ook zijn voor hulp, samen met een kind Joel gaan we een wedstrijdje doen wie het beste een sneeuwpop kan maken. Opzoek naar materialen in Dragonspine komen wij Albedo tegen. Paimon vraagt of Albedo ons wilt leren schilderen. Als we aankomen op Albedo’s kamp komen we erachter dat zijn kamp op een hoop ligt en dat Albedo’s onderzoek notities vermist zijn. Opzoek naar de dader gaan wij opsplitsen van Albedo, hij gaat een grot in en wij worden verteld door hem om de opening van de grot te bewaken. Even later komt hij terug, maar hij gedraagt zich raar en verteld ons dat hij de dader niet gevonden heeft. Ineens wordt er geroepen om hulp; Bennett is opgesloten door Fatui en wij helpen hem om te ontsnappen, als wij samen met Bennett terug gaan naar waar Albedo was zien we Albedo die zich afvraagt waarom wij niet het uiteinde van de grot aan het bewaken waren. Voordat wij kunnen reageren komt Eula eraan, ze beschuldigd Albedo ervan dat hij Joel had aangevallen. Wij komen er met ons allen achter dat er een imposter is die lijkt op Albedo. Deze imposter moet wel de notities gestolen hebben en Joel aangevallen hebben. Met ons allen (Amber, Eula, Bennett en Albedo) proberen wij deze mysterie op te lossen…

 

Shadow Amidst Snowstorm event

De event bestaat uit 4 gedeeltes. De eerste is het bouwen van sneeuwpoppen, de onderdelen voor de sneeuwpoppen kun je krijgen door de andere gedeeltes. Deze sneeuwpoppen kun je na de event in je teapot neerzetten als decoratie. De tweede gedeelte ‘Agility training’ waarbij je een parkour moet afleggen door Dragonspine en insignias moet verzamelen. De derde gedeelte is tracker training, hierbij heb je een pyro character nodig om ijsschotsen te laten smelten. Het vierde gedeelte is combat training waarbij je lures moet activeren d.m.v. Scarlet quartz om een buff te krijgen als je de vijanden vecht. Het allerlaatste gedeelte wordt pas unlocked na een bepaald aantal dagen van de event waarbij je een boss moet vechten.

In deze event kun je weer insignias krijgen die je kunt besteden in de shop. Voor dit event is er een tijdelijk wapen verkrijgbaar; het Cinnabar Spindle zwaard. de substat is DEF% en is een heel goed wapen voor Albedo. Ook kun je weer in de shop primogems kopen, mora en ascension/lvlup materials.

Bantan Sango Case File: The Warrior Dog

In de tweede helft van de update zijn wij weer terug in Inazuma. Je moet de Bantan Sango detective agency helpen met het terughalen van gestolen dieren. De event bestaat uit twee gedeeltes die jij kan doen: de gestolen dieren terughalen van bandieten, en de gestolen dieren bevrijden van ‘Canine Bunshin warrior dogs’.  Deze warrior dogs zullen de omgeving scannen en als je gespot wordt zullen ze aanvallen. Je moet proberen om zo min mogelijk gespot te worden en de dieren te bevrijden. Voor de warror dogs gedeelte zul je een nieuwe gadget krijgen genaamd de Ubiquity Net, dit wapen gebruik je om de gestolen dieren te vangen. Na dit event zullen we de Ubiquity Net zelf krijgen voor gebruik, je kan dan bepaalde dieren in de normale wereld vangen en plaatsen in de teapot.

Misty Dungeon: Realm of Light

De laatste event van deze update lijkt op de eerdere Misty Dungeon’s event. Het is een domain waarin je characters kunt gebruiken voor trail, een goede kans om dus characters te proberen die je nog niet hebt! Elke stage zal weer een ley-line disorder krijgen, let dus goed op welke characters het handigste zijn om te gebruiken in bepaalde stages. Je moet eerst de drie ancient runes doen die nodig zijn om de laatste challenge te ontgrendelen. De drie ancient runes zullen weer zichtbaar zijn door een licht die in de lucht schijnt.

 

Story quest & hangouts

De nieuwe 5-star Arataki Itto zal in de tweede helft van de update een story quest hebben genaamd ‘Taurus Iracundus’. Ook zullen de nieuwe 4-star Gorou en Beidou beiden een hangout krijgen.

 

Sets

In de 2.3 update zijn er ook twee nieuwe artifact sets bijgekomen die heel erg goed zijn voor Kokomi, Albedo en Itto. De eerste artifact set is ‘Husk of Opulent Dreams’ en de tweede set is ‘Ocean-Hued Clam’

 

Kijk ook nog even naar de trailer:

Genshin Impact – update 2.3 trailer